Mollbrinks Konst
Uppsala | Kungshamn

Dennis Teunissen

Holländsk konstnär. Född 1974

Mina bilder visar främst arkitektoniska teman. De bilder som jag använder finns i mitt dagliga liv och cykling från mitt hem till min studion i Utrecht, Holland, har varit av stor betydelse.

Mina motiv är hämtade från stängda fabriker, byggarbetsplatser mm. Skillnaden mellan blomstrande industri och ett övergivet industriområde är inte så stor. Nästan allt finns fortfarande kvar - det är bara övergivna, kasserade och föråldrade. Men fortfarande intressanta och det arkitektoniska finns kvar så länge byggnaden står kvar.

Kort sagt, det är min avsikt att skildra baksidan, inte att förväxla med negativa sidan, av kulturlandskapet, vilket bör leda till universella bilder. Först av allt vill jag visa vad som återstår efter mänsklig närvaro och all aktivitet har upphört. Allt som existerar har en gång varit obefintligt och kommer utan tvekan i framtiden upphöra att existera. Även om det är en fas i något som vi kan tycka vara vackert och tidlöst så startar mitt intresse först när fasen är över och något annat börjar växa fram.

Jag målar, bildligt talat, ogräs i stället för blommor.