Catarina Kylberg

20 april - 4 maj

Mitt skapande bottnar i en längtan efter barndomens bekymmerslösa värld. En mjukare värld där jag finner tröst och trygghet. 

Uppsala i mitt hjärta

Catarina Kylberg

20 april - 4 maj

VERNISSAGE

lördag 20 april kl. 12-15

 

Söndagsöppet

21 april kl. 12-15

 

Afterwork

torsdag 25 april kl. 17-19

 

Utställningen finns även tillgänglig på Artsy

"Den stora dagen"

Akryl på duk, 90x70 cm

Catarina Kylberg

Mitt skapande bottnar i en längtan efter barndomens bekymmerslösa värld. En mjukare värld där jag finner tröst och trygghet.  Kanske är det så att skapande människor har tunnare väggar och det här är mitt sätt att bygga upp en mur av värme och grönska. I mina fantasivärldar får inte oro och mörker plats, de hålls utanför. Jag vill ge bort ljus, inte mörker.

 

Min hjärna går ständigt på högvarv och jag tar in allt omkring mig. Jag samlar på idéer, människor, miljöer och möten till mina målningar. Då jag skapar får jag ro och ett lugn. Skapandet är och har alltid varit ett måste för min överlevnad. ”Att skapa är lika viktigt som luften jag andas”.

 

Att mina tavlor kan ge andra människor glädje är fantastiskt, att få ge dem en bit av den bekymmerslösa världen. Då jag målar mina tavlor fantiserar jag om människornas liv och väver berättelser om bilden. Människor och relationer har alltid intresserat mig och därför kan man ofta se möten centrala i bilderna. Min förhoppning är att betraktaren ska kunna förlora sig i målningen, upptäcka nya saker och skapa sina egna berättelser.

Catarina Kylberg

Första gången jag kom i kontakt med Catarina Kylbergs måleri var på en promenad 2019 då jag gick längs S:t Persgatan. Helt plötsligt såg jag ett 3x4 meter stort konstverk i ett skyltfönster. Konstverket skildrar Uppsala med många av våra välkända miljöer och Uppsalaprofiler. Jag fängslades av den naivistiska fantasiskildringen av vår stad och varje gång jag tittade på konstverket hittade jag nya detaljer. Konstverket finns fortfarande att beskåda för allmänheten och än idag kan jag hitta nya spännande detaljer.

 

Nu några år senare har vi glädjen att för andra gången kunna presentera Catarina Kylberg för vår publik. Även om målningarna som visas på denna utställning är mindre till storleken i jämförelse med konstverket som visas på S:t Persgatan innehåller även dessa klassiska Uppsalamiljöer och profiler. Här känner man igen sig och desto mer du tittar desto fler detaljer kommer du finna.

 

Välkommen till en färgstark och spännande utställning.

 

Jan Mollbrink

Allas vår stad

Akryl på duk, 90x70 cm

Balkonghäng

Akryl på duk, 61x50 cm

Skotjänst

Akryl på duk, 50x40 cm

Stadens barberare

Akryl på duk, 81x100 cm

På återseende

Akryl på duk, 40x50 cm

Supé på Fyristorg

Akryl på duk, 60x80 cm

Bistro 48

Akryl på duk, 50x40 cm

Duvdrottningen

Akryl på duk, 80x60 cm

Kajan

Akryl på duk, 55x46 cm

Blomster till Astrid

Akryl på duk, 70x90 cm

Dagny kom hit och spill

Akryl på duk, 54x65 cm

Dancing Queens

Akryl på duk, 60x73 cm

Jordgubb och vanilj

Akryl på duk, 50x40 cm

Rum med utsikt

Akryl på duk, 50x40 cm

Gårdsfesten

Akryl på duk, 65x54 cm

Vad är väl en bal på slottet...

Akryl på duk, 50x40 cm

Sticklingarna

Akryl på duk, 55x46 cm

Skål för oss

Akryl på duk, 55x46 cm

Sommar i skärgården

Akvarell på papper, 90x70 cm

Matiné

Akryl på duk, 90x120 cm

Vem bor här?

Akvarell på papper, 94x74 cm