Följ med oss till Zornmuseet i Mora!

Specialvisning av museichef Johan Cederlund.

"Självporträtt i rött" 1915 
Foto: Zornsamlingarna

Torsdag 5 maj.

Avgång från Uppsala kl. 08 och åter ca kl 19.

Mycket få platser kvar!

På resan får vi en guidad specialvisning av utställningen ”Zorn för hela slanten” av vår tids främsta expert på Anders Zorn, museets chef Johan Cederlund. Dessutom  blir det en guidad tur i Zorngården där du kan låta dig förföras av miljön och makarna Zorns fantastiska historia.

Pris: 1.150:- i priset ingår bussresa, specialvisning samt entréavgifter till museet och Zorngården.

 

Utöver de guidade turerna finns tid för fria aktiviteter i museet, Zorngårdens trädgård samt lunch/fika på Café Zorn som har ett stort utbud av luncher och fikabröd. Lunch ingår ej i priset.

"Törnsnåret" 1886 
Foto: Zornsamlingarna, Lars Berglund, Mora

Under våren och sommaren 2022 visas praktutställningen Zorn för hela slanten, en utställning som rymmer allt från konstnärens virtuosa vattenstudier och bländande porträtt till hans ikoniska bilder från Dalarna, däribland den klassiska Midsommardans som lånats in från Nationalmuseum. ”Tvivlar man på egen förmåga skapar man ej stora ting”, konstaterade Zorn. Utställningen bär syn för sägen; här möter besökaren ett livsverk som inte bara ledde till enastående framgångar för konstnären själv, utan som än idag, hundra år efter hans bortgång, hänför och fascinerar.

 

För bokning eller frågor: 018-148080 eller info@mollbrinks.se

Mycket få platser kvar!

Zorngården (makarna Zorns hem) är tyvärr inte anpassad för personer med funktionsnedsättning och lämpar sig därför inte att besöka med rullator, rullstol eller barnvagn. Zornmuseet är däremot anpassat för besökare med rullstol/rullator/barnvagn etc.  

Begränsat antal platser.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan vid för få anmälningar.

Zorngården
Foto: Zornsamlingarna, Kola Production